3 Beprövade Sätt att Spara Tid


När var det senaste gången du klagade över att du hade för mycket tid tillgängligt? Du kanske inte kommer ihåg så långt tillbaka i tiden. Sanningen är att de flesta av oss inte får plats att klämma in mer under en 24-timmarsperiod alla de saker som skall in i våra kalendrar. Ett vanligt misstag som de flesta människor gör är att de försöker hitta tid istället för att skapa sig tid. Nedan är en sammanställning från några experter inom området att skapa sig tid.

Så, hur skapar man sig tid?

Definiera dina viktigaste mål: en brinnande önskan att nå ett specifikt mål motiverar dig att skapa tid till att vidta de nödvändiga åtgärderna som krävs.

Skriv ner specifikt hur du kommer utnyttja denna extra tid. Kommer att du tillbringa den med att ringa samtal, delta på utbildningar, knyta nya kontakter?

Visualisera din tid i ett diagram: notera hur du spenderar varje timme. Mest tid slösas inte i timmar, utan i minuter. En hink med ett litet hål i botten blir lika tom som en som medvetet sparkas omkull.

Organisera din tid till plugga igen tid läckor: anta en attityd att varje minut som inte jobbar för dig, jobbar mot dig.

För att göra mest av din tid, prova dessa beprövade tid sparare:

1. Undersök de vanligaste dagliga avbrotten. Se över hur många som du omedelbart kan eliminera, sålla bort eller delegera. Avsätt en viss tid för att ringa människor på din prospekt lista, att göra presentationer, hinna med de detaljerade delarna av jobbet, närvara vid utbildningar, läsa och skicka e-post och ringa telefonsamtal.

Dessa utsedda tidsblock kanske inte alltid fungerar – nödsituationer kan självklart uppstå, vilket kräver flexibilitet i planeringen. Men när du har en plan för att organisera och investera din tid, kommer en extra timme varje dag kommer att bli tillgänglig.

2. Analysera din energi cykel. Kom underfund med när du tenderar att vara som i bäst form fysiskt och mentalt. Schemalägg utmanande uppgifter under de tiderna du är på topp och du kommer att åstadkomma mer på kortare tid.

Om du har mer energi på morgonen än eftermiddagen, planera ditt arbete runt ditt morgonkaffe. Om du är en nattuggla, ägna kvällarna åt att färdigställa viktiga uppgifter.

3. Tänk på tiden det sätt du tänker om pengar. Ju klokare du investerar din tid – precis som pengar – desto större avkastning. Innan du investerar din tid i en viss aktivitet, fråga dig själv, ”Finns det något mer lönsamt att jag skulle kunna göra?”

Och kom ihåg, att göra personliga möten och presentationer kommer alltid att vara de mest lönsamma aktiviteter som du kan göra… Lägg dessa till ditt schema.

Med dessa strategier, kan du få ut det mesta av ditt liv genom att få ut det mesta av varje minut, varje timme och varje dag.