6 Vanor Som Förmögna Människor Innehar


En vana är en återkommande handling som man vanligtvis utför omedvetet. Vanor formas genom att man utför dem och de behöver göras regelbundet så att beteendet snart blir automatiskt. Vanor som påverkar oss negativt kallar vi för ovanor.

Förmögna och rika människor har studerats otroligt gediget och man har dokumenterat deras vanor. Nedan kan du stämma av ifall du besitter någon av dessa vanor som förmögna människor har, eller kanske är det vanor som du själv kan börja implementera och repetera över tid. En vana byggs som sagt upp över tid och det vi gör över tid skapar resultat. Vad kan vi förvänta oss om vi skaffar oss samma vanor som förmögna människor innehar?

Vana #1: 80% av rika/förmögna människor har långsiktiga målsättningar. Enbart 12% av icke förmögna/rika har långsiktiga mål.

Hur ser det ut för din del? Har du långsiktiga målsättningar nedskrivna? Är de tydliga så att vem som helst som läser dem kan förstå dem?

Vana #2: 88% av förmögna/rika människor spenderar 30 minuter eller mer för att lära sig. För icke förmögna/rika är denna siffra 0%.

Hur enkelt är inte detta? 30 minuter av att studera, läsa böcker som utvecklar dig och dina färdigheter och du gör något som 88% av vad rika/förmögna personer gör.

Du skiljer dig oerhört från den stora massa genom att enbart lägga 30 minuter per dag på studera och utveckla dig själv!

Kliv upp 30 minuter tidigare och spendera 30 minuter till att läsa (eller lyssna på ljudbok).

Vana #3: 63% av rika/förmögna människor lyssnar på ljudböcker/utbildningar under tiden de reser, tränar eller pysslar i hemmet. Enbart 5% av de icke förmögna/rika gör detta.

Så fort du sätter dig i bilen, åker buss eller tunnelbana, se till att låta något utvecklande strömma i dina hörlurar istället för den favorit musik. Vi spenderar oerhört mycket tid på att transportera oss, så ta tillfället att skaffa dig ett mobilt universitet genom att lyssna på utvecklande ljudböcker och utbildningar.

Vana #4: 67% av förmögna/rika personer spenderar mindre än 1 timma på TV-tittande varje dag. 77% av icke förmögna/rika spenderar mer än en timma per dag.

TV-tittande stjäl oerhört mycket av din värdefulla tid. Självklart får man ”unna sig” att titta på något humorprogram, eller en spännande serie. Men var mycket varsam och aktsam. Det är oerhört lätt att sugas in i detta beteende och vips så har massor av värdefull tid gått till spillo. Enligt framgångscoachen Brian Tracy, så spenderar 95% sin fritid till underhållning och 5% spenderar majoriteten av sin tid på utbildning.

Detta brukar vara den stora skillnaden mellan de som har och de som inte har.

Underhållning i små doser är självfallet helt okej.

Vana #5: 89% av förmögna/rika människor sover 7 timmar eller mer varje natt.

Arianna Huffington har skrivit en hel bok om produktivitets fördelarna man får av god sömn och som var hennes nyckel till framgång. I en intervju med en känd amerikansk läkare som har en egen TV-show om hälsa och välmående, Dr. Oz, svarade att sömn är den viktigaste faktorn mot snabbt åldrande, vitalitet och god hälsa.

Vana #6: 76% av förmögna/rika människor tränar minst 30 minuter 4ggr/vecka

Träning har likt som vana #5, en oerhört positiv påverkan på vår kropp, själ och sinne. Vi blir mer alerta när vi tränar och rör på oss. Samt om vi rör på oss, så har vi även lättare för att sova på kvällen.

Se till att åsidosätta 30 minuters träning 4 gånger per vecka.

Prova i 30 dagar!

Ta och prova ovan vanor som förmögna/rika människor har, i hela 30 dagar och se om du märker några skillnader. För gärna en journal över dina aktiviteter så får du koll på hur väl du följer dina åtaganden att utföra dessa vanor.

Tänk om dessa vanor ser till att påverka dig så pass att du förändrar ditt liv och din situation att bli helt annorlunda på ett mycket positivt sätt!

Vågar du prova?