FÖRÄNDRING


När Du hör ordet förändring, vilka känslor dyker upp inom Dig?

Vad tänker Du när Du hör ordet förändring?

Min uppfattning och erfarenhet jag anskaffat när jag träffar och pratar med människor kring ämnet förändring är att det finns två grupper eller typer generellt sett baserat på en grundinställning. Ena gruppen ser positivt på förändring och den andra gruppen upplever förändring som något negativt, eller jobbigt. Hur känner Du?

Om man dock analyserar det hela lite djupare, så verkar det som att vi alla gillar förändring, OM förändringen är något som går i enlighet med vad vi själva vill eller föreställer oss. Dess motsats är om något inte går i enlighet med vad vi själva vill eller föreställer oss.

Det enda som är konstant är förändring.

~Herakleitos

Den grekiske filosofen Herakleitos myntade ovan uttryck och om vi tar och reflekterar hans påstående, så kan vi nog vara rörande överens om att det ligger en hel del sanning i det uttrycket. Förändring är konstant. Orsaken kan bero på att allt, livet, är i ständig rörelse och rörelse verkar innebära någon form av ständig förändring.

Varför har vi då så ofta ett motstånd till förändring?

För mig verkar det som att vårt motstånd till förändring, känslomässigt, kommer ifrån att vi inser att vi själva måste förändra oss i enlighet med den förändring som vi står inför. Trygghet för de flesta av oss verkar baseras på att vi vet vad som gäller. Så fort vi ställs inför en situation där vi inte tydligt kan se och därmed veta vad som skall ske och vad det kommer att innebära, så upplever vi känslan av otrygghet.

Föreställ dig vilka tankar och känslor som uppstår inom den grupp av människor som på ett gruppmöte på sin arbetsplats, får reda på att företaget de jobbar för skall varsla och säga upp några anställda.

Detta kan innebära en stor förändring, eller hur? Och osäkerheten (känslan) som kan ta plats inom dessa individer kommer ju ifrån de tankar som triggas igång. ”Tänk om det blir jag… hur skall det gå med allt då? Hur skall jag kunna betala mina räkningar om jag inte får någon inkomst? Vi har ju lån på huset och bilen…”. 

De människor som jag erfaret hantera förändringar bäst, är de som verkar ha en grundinställning i stil med ”det kommer alltid att lösa sig på något sätt, jag kommer fixat det här”. Och den grundinställningen bygger oerhört mycket på individens självkänsla och självbild.

Förändring är nödvändig för att livet skall kunna ta sig framåt och utvecklas. Om allt stod still så skulle vi inte ens existera eller kunna leva.

SteveJobsMen vår inställning och attityd till förändring, kan hjälpa oss att navigera oss igenom de förändringar som uppstår i livet. Ta exempelvis Steve Jobs, grundaren bakom företaget Apple. När han levde så levde han utifrån följande livsdevis:

Att påminna sig om att du en dag skall dö, är det bästa sättet jag vet för att undvika att hamna i fällan av att tro att du har något att förlora.

För en del kan ovan vara mentalt provocerande. Men om Du tar Dig mod att verkligen reflektera ovan livsdevis som Steve Jobs levde efter, så inser Du att även där verkar det finns en form av sanning.

Om Du vet att Du ändå inte har något att förlora, hur skulle Du tackla och hantera förändring då?

Kanske Du skulle kunna börja känna Dig trygg med att vara otrygg, lite oftare?

Oavsett om vi är medvetna om det eller inte, så har vi alla ett val för hur vi förhåller oss till fenomenet förändring.

Och som alltid, valet, är helt unikt Ditt!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *