Mentorer


Från barnsben så tar vi intryck från vår omgivning och vi ser upp till personer som är äldre och lär oss av dem genom att observera och sedan imitera.

Vi kan alla behöva mentorer inom olika områden i våra liv som har mer erfarenhet än oss själva inom dessa områden. Nedan listas de individer som haft en stor påverkande roll för mig personligen.

Ingen av oss har alla svar, framför allt har ingen annan individ våra egna individuella svar. Att lyssna till människor med gedigen kunskap och erfarenheter, kan bidra till att vi själva kan växa som individer genom kunskapen vi tar del av. På så vis kan vi få förståelse kring olika omständigheter i våra liv.

Läs, lyssna och ta till dig. Finner Du något som verkar låta vettigt och förnuftigt, ta del av det, om inte, så kasta bort det. Valet är helt unikt Ditt!

 

Darren Hardy Darren Hardy är en nytillkommen mentor. Detta är en man som redan vid 18 års ålder tjänade mer än vad de flesta människor gör i 50 års åldern. Darren är publicist och redaktör för tidskriften Success Magazine. Darrens mentor var förutom sin far, Jim Rohn (se längre ner). Darren är författare bakom storsäljaren ”The Compound Effect”, en bok som förklarar att för att nå framgång oavsett område så krävs först att Du har rätt verktyg, sedan att Du jobbar långsiktigt med små, tillsynes obetydliga aktiviteter varje dag. Rekommenderar starkt att Du besöker hans webbsida: www.darrenhardy.com.
george_zalucki_101x116_tcm53-3229 George Zalucki en man med över 40 års erfarenhet inom psykologi och beteendevetenskap. George har föreläst för tusentals med människor om hur de kan förändra sina livssituationer. Tillsammans med sin fru har de nio barn, vilket i sig ger många värdefulla erfarenheter inte enbart inom att uppfostra barn, utan att hantera och skapa ett liv för att stödja en så stor familj. George har en stark övertygelse om att vi är långt ifrån att utnyttja den inre potential var och en av oss besitter.
Besök www.georgezalucki.com och läs mer.
deniswaitley Denis Waitley är en mycket eftertraktad föreläsare. Denis har jobbat med Apollo astronauter, Olympiska idrottare och hemkomna POWs (Prisoners of War). Denis har skrivit bästsäljande böcker (The Seeds of Greatness Treasury), han är poet och mycket duktig på att uttrycka sig i ord. Denis kan på ett mycket lugnt och konkret sätt tillgodose vad som behöver göras för att möjliggöra förändringar i sitt liv. I sin ljudbok The Psychology of Winning lägger han fram de tio kvalitér som måste erhållas för att bli en vinnare i livet.
Besök www.deniswaitley.com.
tonyrobbins Tony Robbins (Anthony Robbins) är en otroligt framgångsrik man inom området personlig utveckling och personlig coaching. Tony har coachat världsledande politiker, kända idrottsmän och kvinnor, samt många människor inom olika professioner i livet. Han är känd för att få sina tusentals deltagare på hans seminarier att vandra på glödande kol, med syftet att påvisa att man kan så mycket mer om man konfronterar och övervinner sin rädsla. Tony är otroligt ödmjuk, men samtidigt mycket rak.
Besök www.tonyrobbins.com och läs mer.
jimrohn_small Jim Rohn är en av världens främsta affärsfilosofer. I över 40 år reste han över hela världen och föreläste för miljontals människor om hur fundamentala saker påverkar våra liv och vad vi kan göra för att se till att de gynnar oss. Jim var en mästare på att verbalt måla bilder som gör att åhörarna förstår hans budskap. Jim var även en mentor av många idag kända föreläsare världen över. Om du vill få nya idéer så är Jim en av de individer som verkligen kan se till att sätta fart på den kreativa sidan i din hjärna. Jim Rohn lämnade jordelivet den 5 december 2009 och han är saknad av oerhört många.
Besök www.jimrohn.com.