Vilken är vår tids största tidstjuv och som hämmar framgång?


 

Känner du ibland en frustration över att du inte hinner med det som du planerat? Det känns som att tiden inte räcker till. Du har då säkert drabbats av vår tids största tidstjuv och som hämmar resultat och framgång!

 

Vår tids största tidstjuv är… DISTRAKTIONER!

 

För att du skall bli så effektiv som möjligt och lyckas åstadkomma så mycket av det som du planerat att åstadkomma under en dag, så måste du vara koncentrerad och fokuserad på den uppgift som du skall slutföra. Men i vår tids samhälle så finns det oändligt med distraktioner som avbryter vår koncentration och vårt fokus.

Enligt Svenska Akademiens ordbok är definitionen enligt följande:

distraktion – bristande koncentration (på det väsentliga eller aktuella)

Aldrig tidigare har vi så mycket som distraherar oss runtomkring oss. Det är telefoner, datorer, SmartPhones, radio, TV, SMS, MMS, kollegor etc. Inte minst när vi mer eller mindre är ständigt uppkopplade mot internet, och har en mängd appar som skickar så kallades push-notiser till dig och det säger pling i din telefon (eller dator som det egentligen är idag).

 

Vad är lösningen på distraktioner?

 

Det är rätt enkelt när man väl tänker på det. Du måste medvetet göra allt för att eliminera möjligheten till distraktioner. Nedan får du 3 tips som kan hjälpa dig att bli av med distraktioner.

 

3 effektiva tips för att bli av med distraktioner (tidstjuvar)

 

1. Stäng av ljudet på din telefon (SmartPhone) under den tid då du behöver vara fokuserad och koncentrerad.

2. Stäng e-post program och chat program om du är tvungen att jobba med din dator. Allt som ger ljud ifrån sig eller som blinkar på skärmen och försöker få din uppmärksamhet är en distraktion.

3. Meddela kollegor eller familjemedlemmar att du inte vill bli störd under t.ex. en timma och är i behov av lugn och ro för att du har ett viktigt uppdrag att slutföra. Om möjligt, stäng dörren om dig och sätt gärna upp en skylt eller lapp på dörren som lyder ”VÄNLIGEN STÖR EJ”.

 

Du kommer att känna en fröjd när du inser att du lyckas vara effektiv och producera önskade resultat på grund av att du eliminerat distraktioner och haft möjligheten att arbeta fokuserat och koncentrerat på din uppgift.

 

Har du fler tips och idéer, kommentera gärna nedan!

Fann du artikeln värdefull? DELA gärna på Sociala Medier som Facebook, Google+, Twitter med flera!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *